ALLERGIA TESZT
101 Pontos Allergia Gyorsteszt Voll-módszerrel fájdalommentesen.
Az allergia, irritáció, azaz fokozott reakció bizonyos anyagokra, bizonyos környezetben előforduló tényezőkre.
Étel allergia / intolerancia
Pollen allergének
Nehézfém terhelés mérés
Allergia
A szervezetbe bekerülő, vagy vele érintkező allergén szinte bármi lehet, ami az érintett alany életterében megtalálható, legyen az akár természetes vagy szintetikus anyag. Sajnos akár élelmiszerek, pollenek, nehézfémek, vegyszerek, de még akár a gyógyszerek is kiválthatnak allergiás tüneteket.
Fontos különválasztanunk az étel allergiát, illetve az étel intoleranciát.
Az ételallergia betegségben szenvedők szervezete egy azonnali immunválasszal reagál az elfogyasztott allergénre, míg az étel-intoleranciában szenvedők tüneteiért az emésztőrendszer a felelős.
A szintetikus anyagok méregtelenítésére a szervezet még nem tudott eléggé felkészülni, miközben az immunrendszert is folyamatosan megpróbáltatások érik. A szervezet sejtszintű kommunikációs és felismerő képessége „hibásodik” ilyenkor meg, egyszerűen nem képes azonosítani az adott anyagot, az antitestek nem képesek átfogni az anyagot, és végzetes betolakodónak ítéli meg. A reakciók ettől lesznek fokozottak.
Allergének
Azok az anyagok, amelyek valamilyen nem kívánt reakciót váltanak ki a bőrön, a légzőrendszerben, esetleg az emésztőrendszerben, azokat összefoglalóan allergéneknek nevezzük.
Tejtermékek
tehéntej, kecsketej, tejcukor (laktóz), tejszín, joghurt, kefír, tejföl, tehéntúró, trappista sajt, feta sajt, mozarella, kecskesajt, vaj
Gabonák
búzaliszt, tönkölybúza, rozsliszt, zab(liszt), rizs, árpa, hajdína, szója
Gyümölcsök
alma, banán, szőlő, citrom, narancs, mandarin, kivi, szilva, görögdinnye, sárgadinnye, málna, eper, meggy, cseresznye, körte, ribizli, őszibarack, nektarin, ananász
Zöldségek
kukorica, retek, hagyma, fokhagyma, zöldborsó, bab, lencse, karfiol, káposzta, kelkáposzta, sárgarépa, cékla, tök, cukkini, kígyóuborka, karalábé, krumpli, paradicsom, zeller
Fűszerek
pirospaprika, kömény
Húsok
csirkehús, pulykahús, sertéshús, marhahús, tengeri hal
Magvak
földimogyoró, törökmogyoró, dió, mandula, szezám
Tartósítók
nátrium-benzoát, szalicil
Egyebek
fekete kávé, fekete tea, kakaó, kóla, tojássárgája, tojásfehérje, élesztő, méz, cukor, mák
Légúti allergének
parlagfű, pázsitfűfélék, libatop, nyír, fehérüröm, csalán, virágpor, házipor, penészgomba, macskaszőr, kutyaszőr
Nehézfémek
amalgám, alumínium, higany, ólom, ón, titán, króm
A diagnózis felállítása
Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Maecenas faucibus mollis interdum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.
Miért érdemes allergia tesztet végezni?
A szintetikus anyagok méregtelenítésére a szervezet még nem tudott eléggé felkészülni, miközben az immunrendszert is folyamatosan megpróbáltatások érik. A szervezet sejtszintű kommunikációs és felismerő képessége „hibásodik” ilyenkor meg, egyszerűen nem képes azonosítani az adott anyagot, az antitestek nem képesek átfogni az anyagot, és végzetes betolakodónak ítéli meg. A reakciók ettől lesznek fokozottak.
Étel intolerancia teszt
Funkcionális Laborelemzés
A funkcionális laborelemzés eltér a hagyományos laborelemzéstől. Hagyományos laborelemzés során megnézik az értékeket, és ha azok a referenciatartományon belül vannak, akkor nincs több teendő. A funkcionális laborelemzés során megvizsgáljuk, hogy az érték a referenciatartomány melyik részébe esik, mert például bizonyos hormonoknál nem mindegy, hogy az alsó harmadában, vagy a felső harmadában található. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben a referenciatartomány és a funkcionális tartomány (vagyis az az optimális tartomány, ami a szervezet megfelelő működéséhez szükséges) eltérhet. Továbbá, az értékek egymáshoz viszonyított aránya sem mindegy. A hagyományos labordiagnosztikában, ha egy érték eltér, akkor az orvos arra valószínűleg gyógyszert ír. Például, ha magas a koleszterin, akkor koleszterincsökkentőt, ha magas a húgysav, akkor húgysavcsökkentőt. A funkcionális laborelemzésben figyelembe vesszük az alapbetegséget és a tüneteket is. Ha magas a húgysav, vajon miért magas? Lehet, hogy áteresztő bél szindrómára utal? A tüneteket nem elnyomjuk, hanem megpróbáljuk megtalálni, mi állhat a háttérben. Azt is megnézzük, van-e összefüggés a referenciatartományon vagy éppen optimális tartományon kívül eső értékek között, mert ezek is fontos információval szolgálhatnak.
Funkcionális Táplálkozási Tanácsadás
Holisztikus táplálkozási Tanácsadás
Laborbeutaló
Az általam írt laborbeutalóval
Synlab magánvérvételi helyeken 20%
ProLabor magánvérvételi helyeken 15%
kedvezményt vehetsz igénybe.
Allergia teszt ára
Első alkalom
- A mérés után személyre szabott étrendi tanácsadás.
Kontrollmérés
- 3 hónap elteltével kontroll javasolt.
Brett Vasquez
Jelentkezzen vizsgálatra
+36 20 943 8040